Una dintre prioritatile noastre este legata de protejarea datelor dumneavoastra. Este obligatia noastra legala si morala de a va informa in legatura cu felul in care preluam, prelucram si stocam informatiile dumneavoastra in cadrul firmei Masben Expert SRL.

Date personale prin formulare de Contact.

  • Preluam informatii personale precum nume, prenume, email si telefon prin formularele prezente pe site-ul nostru. Acestea sunt transferate catre o adresa de mail privata a companiei. Aceste mail-uri sunt protejate folosind cont si parola si vor fi accesate doar de catre angajatii firmei.
  • Nu preluam informatii personale pe serverele noastre decat in cazul in care acestea sunt absolut necesare pentru a putea derula activitatea companiei noastre in raport cu clientul. (Ex: Nu am putea contacta clientul pentru a-i furniza un raspuns la cerere fara a avea o adresa de mail sau un numar de telefon)
  • Nu impartasim datele clientilor nostri cu firme sau companii care nu au legatura cu activitatea firmei si nu ajuta la buna desfasurare a activitatii. De asemenea, facem tot posibilul pentru a ne asigura ca firmele cu care colaboram respecta normele de protectie a datelor personale.
  • Datele personale pot fi oricand sterse din baza noastra de data pentru a va respecta dreptul de a fi uitat. (In cazul colaborarii cu noi prin baza contractuala, informatiile prezente pe contracte si facturi nu pot fi inlaturate, acestea neintrand in cadrul dreptului de a fi uitat, fiind obligati legal sa pastram aceste documente pentru mai multi ani.)

Date personale prin simpla accesare a site-ului.

Site-ul colecteaza informatii legate de adresa IP a utilizatorilor site-ului. Acestea sunt colectate de catre Siteground, firma care controleaza serverul pe care acest site este stocat. Aceste date IP sunt stocate pentru un termen de o luna.

De asemenea, site-ul colecteaza informatii utilizand Google Analytics, o unealta oferita de firma Google prin care colectam informatii relevante firmei noastre din punct de vedere al marketingului. Aceste informatii sunt anonime si nu pot ajuta la identificarea utilizatorului de catre firma Masben Expert.

Cateva dintre informatiile colectate de Google Analytics sunt:

  • De unde a venit utilizatorul: reclama platita, de pe motoarele de cautare, de pe alt site.
  • Ce pagini a vizitat vizitatorul si cat a stat pe site.
  • Vizitatorul a vizitat site-ul de pe Desktop sau de pe Mobil
  • Ce fel de sistem de operare si/sau browser are utilizatorul

Drepturile dumneavoastra legate de datele personale:

Dreptul de a refuza sa fi o persoana vizata:

De la inceput, primul tau drept ca cetatean al UE este de a refuza sa devii o persoana vizată, adica de a refuza ca datele tale personale sa fie prelucrate. Cu toate acestea, este putin probabil ca multe persoane sa reuseasca acest lucru, sa nu aiba activitati bancare de exemplu, telefon, sa nu fie angajati și asa mai departe.

Dreptul de a fi informat:

Odata ce ai consimtit si ai devenit o persoană vizata, ai dreptul de a fi informat despre tot ce se intampla cu datele tale personale, la ce sunt folosite, sa le accesezi, sa le modifici si chiar sa revoci consimtamantul pentru o anumita organizatie. In acelasi timp, ai dreptul sa iti accesezi datele personale ori de cate ori vrei.

Dreptul de a restrictiona prelucrarea datelor:

Conform GDPR o persoana are dreptul de a restrictiona prelucrarea datelor personale in diverse circumstante. De exemplu, o persoana vizata poate restrictiona prelucrarea datelor personale cand crede ca acestea nu sunt exacte. In acest caz, persoana va putea restrictiona prelucrarea datelor pana cand acuratetea acestora este verificata. Un alt caz cand se poate restrictiona prelucrarea datelor este momentul in care persoana vizata obiecteaza prelucrarii.

Portabilitatea datelor:

Ai de asemenea dreptul la portarea datelor. In lipsa altor conditii contractuale (de care ar trebui sa fii informat inainte de a consimti prelucrarii datelor) atunci îti poti muta datele de la un furnizor la altul intr-un mod usor si rapid.

Dreptul de a fi uitat:

Un alt drept important este cel la stergerea datelor (sau de a fi uitat). Principiul general este ca o persoana are dreptul de a cere stergerea datelor personale. Acest drept nu este unul absolut, aceasta insemnand ca exista circumstante in care datele nu vor fi sterse la cererea persoanei vizate. De exemplu, daca datele personale sunt folosite pentru conformarea cu o obligatie legala sau pentru siguranta sanatatii publice, pentru cercetare stiintifica atunci dreptul la stergerea datelor poate fi refuzat persoanei vizate.

Drepturi legate de procesul decizional automatizat si de crearea de profiluri:

Acest drept doreste sa apere persoanele de anumite decizii cu potential negativ care are putea fi luate fara interventie umana. GDPR-ul defineste crearea de profiluri ca fiind orice forma automatizata de prelucrare in scopul evaluarii anumitor aspecte personale ale individului, cum ar fi performanta la munca, sanatatea, preferinte personale, situatia economica, locatia și altele. Daca o organizatie foloseste crearea de profiluri, trebuie sa ia anumite masuri de siguranta. De exemplu, sa fie utilizate proceduri matematice sau statistice corecte, datele cu caracter personal sa fie securizate, sa existe masuri care permit anomaliilor sa fie corectate cu un risc minim de erori. De retinut, procesul decizional automatizat nu trebuie sa fie aplicat niciodata unui copil.