Cum este creata tamplaria PVC

Cum este creata tamplaria PVC?

Tamplaria PVC, un rezultat al tehnologiei de calitate.

Tamplaria PVC pentru ferestre si usi este realizata din sectiuni de profil de PVC care sunt taiate si unite pentru a crea forma ferestrei. Aceste profile sunt produse prin impingerea PVC-ului topit in interiorul unei matrite cu o forma precisa. Materialul este racit aproape instant si este taiat in dimensiune ceruta. Forma si liniile drepte ale profilului de PVC este rezultatul unei matrite exacte de inalta calitate.

Rama ferestrei este realizata prin combinarea de bucati de PVC taiate la dimensiunea exacta si unite fie prin incalzirea acestora, fie prin conectori. Tamplaria este de asemenea ranforsata cu aluminiu sau otel pentru a asigura o duritate ridicata.

Aditivi si stabilizatori

PVC-ul are la baza un material numit Policlorura de vinil. Desigur, pentru a-i creste rezistenta si durata de viata, acesta este combinat cu o serie de aditivi si stabilizatori. Aceste materiale extra ajuta la protejarea ferestrei impotriva razelor UV si a caldurii excesive.

Selectia stabilizatorilor depinde foarte mult de utilitatea finala a ferestrei, astfel ca, trebuie cunoscuta locutia si felul in care va fi folosita ferestra pentru a asigura o calitate sporita.

Reparatia Tamplariei de PVC

Tamplaria PVC este o structura recunoscuta pentru cantitatea minora de mentenanta de care are nevoie. De foarte multe ori, aceasta suportand chiar o lipsa totala a mentenantei.

Totusi, tamplaria PVC, in functie de caz, necesita anumite reparatii, acestea fiind impartite in 2 categorii:

a) Reparatii de suprafata

Reparatii cosmetice – Repararea zgarieturilor si a micilor defecte survenite in urma unor socuri care afecteaza
Reparatii ale structurii – Gauri, ciobituri si indoituri

Pentru a repara suprafata Tamplariei din PVC sunt disponibile mai multe kit-uri de reparatie. Acestea contin toate obiectele necesare pentru a face tamplarie sa arate ca noua. Ceara moale si dura pentru a umple golurile dar si unelte care pot sa topeasca ceara. Desigur, acestea includ si lacuri si pixuri de reparatie pentru a ne asigura ca tamplaria nu mai are nici un defect vizibil. Ceara poate prelua aspectul oricarui tip de PVC, chiar si acela cu textura de lemn. Acestea sunt create pentru a se degrada in acelasi timp cu structura de PVC.

b) Reparatii functionale

De obicei, reparatiile functionale sunt legate de manere si balamale stricate. Este foarte usor sa cumperi piese de schimb pentru majoritatea ramelor din tamplarie PVC pentru ferestre si usi. Mecanismul de inchidere se poate deteriora in timp, mai ales daca acesta este abuzat si lovit. Totusi, inlocuirea unui astfel de mecanism este relativ usor.

Balamalele sunt accesibile si usor de inlaturat. Ramele din PVC sunt create in scopul unei fabricari si asamblari usoare. Astfel, reparatia acestora este si ea foarte facila. Balamalele pot fi inlocuite cu unele de dimensiuni mai mari in cazuri speciale.

Sticla din Tamplaria PVC

Pentru a crea o ferestra de tip termopan sau un perete de sticla este necesara introducerea unei geam termopan intr-o rama din PVC. Desigur, putem crea si ferestre termopan cu tamplarie din Aluminiu sau lemn, insa PVC-ul este cel mai utilizat material in prezent.

Sticla folosita in cadrul ferestrelor de tip termopan este una speciala. Aceasta este realizata prin alaturarea a 2 sau mai multe foi de sticla de grosimi egale. Intre acestea, un strat de gaz inert ajuta la impiedicarea transferului termic si fonic.

In cazul reparatiei sticlei, aceasta trebuie deseori inlocuita. In cazul in care aceasta se sparge si gazul inert este pierdut, sticla isi pierde calitatile superioare. Fara schimbarea acesteia, termopanul nu mai poate da acelas randament din punct de vedere al izolarii.