Avantaje Geamuri Termopan

Avantaje Geamuri Termopan

Daca te gandesti sa iti montezi geamuri de tip termopan in locul celor clasice, insa nu esti foarte sigur, acest articol este pentru tine. Iti prezentam avanta ale geamului termopan si informatii importante care te vor ajuta in luarea unei decizii potrivite.

Primele ferestre au fost inventate in secolul 17 si, de atunci, nu prea au aparut modificari masive in structura acestora. Acestea blocau vantul si precipitatiile, insa, nu au fost niciodata gandite cu scopul de a bloca si sunetele sau temperaturile extreme.

Astfel, casele cu geamuri simple cu o singura foaie sufera de temperaturi ridicate vara si frig iarna. De asemenea, este foarte greu sa blochezi poluarea fonica cu astfel de ferestre.

Tocmai din acest motiv au aparut ferestrele cu geam termopan. Acestea incorporeaza un sistem inedit, o combinatie intre 2 sau mai multe foi de sticla, gaz inert si tamplarie de inalta calitate, tocmai pentru a aduce comfort casei tale.

Lista Avantaje Geamuri Termopan.

1. Geamurile de tip termopan protejeaza mobilierul .
Razele ultraviolete si temperaturile puternice pot deteriora in timp mobilierul. Lemnul se decoloreaza iar canapeaua din piele se usuca. Foarte multe geamuri clasice au un efect de sera ce sporeste caldura, concentrand razele in interiorul imobilului. Acest fenomen poate provoca daune severe mobilierului si reduce durata de viata a acestuia.

Instalarea unor ferestre cu geam termopan permite protejarea mobilierului si reducerea costurilor de reparatie si inlocuire.

2. Un geam termopan iti ofera intimitate si un somn linistit. 
Izolarea fonica a geamurilor termopan functioneaza in ambele sensuri. In prima faza, acestea blocheaza poluarea fonica stradala, asigurand un grad ridicat de comfort in interior. Simpla inchidere a ferestrei te va ajuta sa te relaxezi si sa te bucuri de linistea caminului tau chiar si in situatiile in care vecinii au animale de companie galagioase sau locuiesti langa un aeroport.

Totusi, exista momente cand doresti sa dai frau liber energiei, si sa te bucuri de viata. Dai muzica tare si incepi distractia. Alegerea de a instala geamuri termopan ii protejeaza pe vecinii tai de zgomot si iti permite sa te distrezi fara sa deranjezi pe altcineva.

Izolarea fonica este influentata si de calitatea peretilor imobilului.**

3. Fereastra cu geam termopan reduce costurile cu incalzirea si racirea imobilului.
Orice actiune de incalzire sau racire a imobilului consuma energie, energie care la randul ei costa. Atunci cand temperatura din imobil ramane constanta, aparatele de reglare a temperaturii nu sunt in functiune si nu consuma energie. Acesta este modul prin care fereastra de tip termopan ajuta la reducerea costurilor.

Un set de geamuri termopan montate corespunzator poate ajuta enorm la reducerea costurilor prin impiedicarea transferului termic intre interior si exterior. Geamurile de tip termopan folosesc 2 sau mai multe foi de sticla si un strat de gaz inert intre acestea creaza un strat protector suficient de gros pentru a crea o bariera termica intre imobil si exterior.

4. Geamul termopan creste siguranta casei tale. 
Este mult mai greu sa spargi 2 foi de sticla. Mai ales cand acestea sunt create intr-un mod corespunzator si montate eficient. De asemenea, tamplaria de calitate din PVC sau aluminiu impiedica hotii si persoanele neautorizate care doresc sa intre in imobil.

In functie de cerintele clientului, geamurile de tip termopan pot avea o folie de polivinil butiril care creste rezistenta sticlei si impiedica gaurirea acestea in cazul unui soc puternic.

5. Cresti valoarea imobilului. 
Termopanele sunt o investitie, nu un cost. Instalarea acestora se autoamortizeaza in timp prin economiile realizate pe partea de incalzire si racire. De asemenea, acestea au un aspect placut si curat. Toate aceste caracteristici in combinatie cu siguranta si comfortul oferit de geamurile termopan vor creste valoarea spatiului construit.

Astfel, poti motiva o crestere a pretului de vanzare sau inchiriere a spatiului prin montarea de geamuri termopan si cresterea calitatii spatiului, realizand un profit relevant.

6. Decorezi imobilul asa cum iti doresti.
Fereastra cu geam termopan respecta in totalitate cerintele clientului in materie de design. Fie ca iti doresti ferestre circulare, cu insertii, tamplarie colorata sau realizata din lemn, aluminiu sau PVC, toate aceste caracteristici pot fi modificate pentru tine.

Nu exista limitari in materie de design, chiar si sticla poate fi tratata pentru a avea anumite caracteristici extra precum protectia ridicata si colorit specific. Apreciem diversitatea proiectelor si imaginatia clientilor nostri si incercam sa le oferim cele mai bune solutii.